הגבינה הינה תוצר עתיק יומין המוכר לנו עוד משחר ההיסטוריה הרשומה. בעת העתיקה הפרות עדיין לא היו מבויתות לכן ייצור גבינות נעשה מחלב עיזים וכבשים. הגבינה נוצרת בעצם על ידי אנזים מיוחד הגורם לגבינה והמים שבחלב להיפרד לשני תוצרים שונים.
הגילוי של הגבינה לפי הסיפור היה על ידי נווד אשר שמר בנאד שלו חלב. הנאד היה עשוי מקיבה של חיה בה מצוי אותו אנזים הנדרש לייצור הגבינה. כך בעצם מצא אותו נווד תוצר חדש אשר נהיה פופולרי במהלך השנים.
רוב הרכבו של החלב הוא מים. לכן, אנו יכולים לייצר כמות מועטה של גבינה ביחס לכמות החלב בה משתמשים. כך יוצא שמעשרה ליטרים של חלב נייצר קילוגרם גבינה אחד בלבד. ייצור הגבינה מתחיל בחלב העובר פיסטור מיוחד לצורך כך. לאחר מכן מוסיפים לחלב אנזימים המפרקים אותו לגבן ומי גבינה. את הגבן מעבירים למכבשים בהם מוציאים שאריות מים ונותנים לגבינה את המרקם הרצוי. התהליך האחרון הוא יישון הגבינה על ידי שמירתה בתנאים מיוחדים.
סוגי גבינות מתחלקים לפי מידת רכות הגבינה. הגבינות הרכות ביותר הינן הגבינה הלבנה והיוגורט המכילות כ85% לחות. השלב הבא הינן גבינות בעלי לחות של 55%-85% כמו הקממבר והקוטג'. לאחר מכן יש את הגבינות החצי רכות כגון גבינת הרוקפור. הגבינות הבאות ברשימה הן החצי קשות כגון גבינת הבריק, בעלות 35%-45% לחות. אחריהן באות הגבינות הקשות כגון הצ'דר והגבינה השוויצרית בעלות לחות של 13%-35%. ואל לנו לשכוח את הגבינות הקשות מאוד כגון הפרמזן בעלות אחוזי לחות נמוכים מאוד.
למידע על אוכל מתכונים ומרכיבי בישול ניתן לקרוא באתר שף בבית.